Zelf de
regie over
jouw
toekomst

Lees verder

Onlangs spraken wij met Stefan Schoenmakers over e-CF. Hij leidt de herijking van de vaktechnische competenties, gedragscompetenties, opleidingen en trainingen van het personeel van Defensie. Om straks ‘Fit for Future’ te zijn.

Het e-CF (European e-Competence Framework for IT Professionals) wordt gebruikt als professioneel referentiekader en wordt waar nodig aangevuld met de laatste relevante marktinzichten. Per vakgebied wordt structuur gegeven aan groei en dit vergemakkelijkt doorstroming.

Stefan: “Bij Defensie is het TOPOPS is het programma waarmee we het personeel van Operations (IV/IT) in staat stellen zich beter op de toekomst voor te bereiden. Binnen TOPOPS is een belangrijke rol weggelegd voor het e-CF. Dit Europees competentie framework voor IT-Professionals wordt gebruikt als referentiekader om alle medewerkers van Operations qua kennis en vaardigheden op marktconform niveau te brengen.”

Het TOPOPS (Talent Ontwikkel Programma Operations) is een vrijwillig programma en een cadeautje aan alle medewerkers. Door middel van het e-CF raamwerk is per vakgebied een profiel opgesteld.

Stefan Schoenmakers

Programmamanager TOPFIT

De medewerkers hebben de mogelijkheid om door middel van het invullen van een scan hun eigen competentie paspoort te krijgen. Deze spiegel geeft een gedegen beeld waar de medewerker staat en welke competenties (vakcompetenties en gedragscompetenties) verstandig zijn om verder te ontwikkelen. Dit alles in het kader van de persoonlijke ontwikkeling en om klaar voor de toekomst te zijn en te blijven.

“Ondertussen is de TOPOPS naam aangepast naar TOPFIT. Binnen dit programma wordt de scope uitgebreid naar andere organisatie-onderdelen. Zodoende gaan we allemaal dezelfde e-CF taal gebruiken en zorgen we ervoor dat alle medewerkers zich duurzaam gaan ontwikkelen.” Aldus Stefan.

Programmamanager Stefan Schoenmakers kan veel en enthousiast vertellen over de manier waarop het programma is opgezet en de best practice waarmee de vakgebieden profielen, door middel van e-CF, tot stand zijn gekomen.

Marc Smit is werkzaam bij Operations en heeft meegedaan aan het TOPFIT programma:

Wat is jouw mening over het TOPFIT programma?

Best wel positief. Het is handig dat je met een eenvoudige enquête te weten krijgt welke competenties je voor je functie verder kan ontwikkelen. Met TOPFIT wordt een totaalplaatje voor je persoonlijke ontwikkeling aangeboden.

Waarom heb jij aan TOPFIT meegedaan?

Vooral omdat ik nieuwsgierig was naar de resultaten. Maar ook omdat ik dan een competentiepaspoort ontvang met informatie over de competenties die bij mijn functie horen en of ik deze voldoende ontwikkeld heb. Eigenlijk als bevestiging dat ik de juiste persoon ben voor de functie.

Wat heb jij met de uitkomsten van de TOPFIT scan gedaan?

Deze heb ik vergeleken met collega’s. Verder ben ik gaan analyseren welke cursussen het beste aansluiten op het advies van de te ontwikkelen competenties.

Helpt dit instrument je om jezelf beter voor te bereiden op de toekomst?

Ja en nee. TOPFIT helpt je om competenties die je nodig hebt in je huidige functie te analyseren en deze eventueel te verbeteren met cursussen. Of TOPFIT mij beter voorbereid op de toekomst wil ik nou niet direct zeggen.

Wat weet je over e-CF?

Tijdens de intro van TOPFIT is wel iets over het framework gemeld, maar eigenlijk heb ik daarna nooit meer iets van e-CF gehoord of gezien.

Stefan Schoenmakers: “Het is mooi dat Marc het eenvoudige manier vindt. Dit maakt het begrijpelijk voor de medewerkers en derhalve laagdrempelig. De manier waarop Marc met het resultaat is omgegaan is precies de bedoeling. Door het paspoort te gebruiken als input voor een persoonlijk ontwikkelplan en dit constant te doen neemt Marc zelf de regie over zijn eigen toekomst in handen.

Het feit dat Marc aangeeft nooit meer iets over e-CF vernomen te hebben is zeer positief. Het draait niet om e-CF. e-CF is een middel en geen doel op zich. Het blijkt dat we een instrument hebben gemaakt waar e-CF inzit. Medewerkers gebruiken dus onbewust de e-CF competenties om zich te spiegelen en te ontwikkelen, daar gaat het om en daar ben ik enorm trots op!”

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Your name

Your e-mail

Your message

Send